Burgemeester Breda: hervatten competities wordt 'heel lastig'

Burgemeester Breda: hervatten competities wordt 'heel lastig'

8 april 2020 – Paul Depla, burgemeester van Breda, denkt dat het 'heel lastig' wordt om in juni de competities te hervatten. Hij en zijn collega's verwachten dat het afwerken van de laatste speelrondes veel politie-inzet vergt. Ook als de wedstrijden zonder publiek worden gespeeld.Op dit moment zijn de burgemeesters nog niet aan zet. "Eerst moet het kabinet weer toestemming geven voor groepsevenementen. Dan moet de KNVB met een plan komen en vervolgens zullen de burgemeesters bekijken of dat ook kan", zegt Depla tegenover Omroep Brabant.

Het spelen van wedstrijden achter gesloten deuren vraagt volgens Depla ook veel politie-inzet. "Want dan moet de politie een kordon rondom een stadion leggen en zullen supporters elkaar elders gaan opzoeken. Dat vergt evengoed veel politiecapaciteit. En als er weer gevoetbald mag worden, zijn er ook weer andere evenementen, waarvoor ook politietoezicht nodig is", legt hij uit.

Eerder liet burgemeester John Jorritsma van Eindhoven al weten het onwenselijk te vinden om halverwege juni de competities te hervatten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020