Rip: "Cocu stond erop dat ik de schaal omhoog mocht houden"

Rip: "Cocu stond erop dat ik de schaal omhoog mocht houden"

8 april 2020 – Wim Rip vindt het jammer dat er volgend seizoen in de technische staf van PSV geen plaats meer voor hem is. De 59-jarige video-analist kreeg onlangs te horen dat zijn contract niet wordt verlengd. Die beslissing respecteert hij. "PSV is altijd goed voor me geweest in de periode dat ik het moeilijk had", aldus Rip tegen het Eindhovens Dagblad.De video-analist werd in december 2017 getroffen door een hartinfarct. Hij herstelde volledig en kon een aantal maanden later de landstitel meevieren. "Ik ben honderd procent fit en gelukkig ook alweer lang. Mijn kwaliteit van leven is omhoog gegaan door wat er is gebeurd. Ik ben veel bewuster gaan leven en meer gaan sporten. Om het half jaar krijg ik net als ieder ander die dit heeft gehad een controle, maar dat is dan ook het enige", vertelt hij.

Met PSV won hij meerdere prijzen, waaronder de landstitels in 2015, 2016 en 2018. De laatste titel was extra bijzonder voor hem. "Vier maanden daarvoor had ik het infarct gehad en Phillip Cocu stond erop dat ik de kampioensschaal in de kleedkamer omhoog mocht houden. Hij heeft me na het behalen van de titel opgewacht bij de ingang van het Philips Stadion en me meegenomen naar de kleedkamer, waar de jongens me geweldig opvingen. Met zo'n gebaar heb je iemand voor de rest van zijn leven veroverd. Het zegt alles over Phillip, die bij PSV fantastisch werk heeft verzet."

Na acht jaar dienstverband zit voor Rip zijn PSV-tijd er binnenkort op. "In het technisch kader maakt men nu een andere keuze. Met mijn ervaring kan ik het betaald voetbal zeker nog dienen en dat moet nu op een andere plek. Als scout, analist, trainer, assistent of in een andere rol, ik wil dolgraag weer aan de slag."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020