Van Es: "Ik heb me niet gestoord aan Ajax, AZ en PSV"

8 april 2020, 10:08

Het lukten de Eredivisie-clubs vorige week niet om met één mond te spreken. Onder meer Ajax, AZ en PSV gaven aan onmiddellijk te willen stoppen met de competitie, terwijl andere clubs duidelijk maakten de situatie eerst te willen afwachten. "Ik heb me er niet echt aan gestoord", aldus Thijs van Es, algemeen directeur van FC Utrecht.

Dat vertelt hij bij RTV Utrecht. "Ik stoor me sowieso niet zo snel aan dingen, dat vind ik zonde van mijn energie. Ergens vind ik het ook wel begrijpelijk dat clubs met hun eigen standpunt komen. Iedereen heeft zo zijn belangen. Natuurlijk is er dan strijd over hoe we dingen moeten doen. Dat zal in andere branches niet anders zijn. In het voetbal ligt alleen alles onder een vergrootglas."

Dinsdag vond een overleg plaats tussen de KNVB en alle betrokkenen. Ondanks dat enkele clubs het seizoen willen beëindigen, houdt de voetbalbond vast aan het standpunt om de competities af te ronden. Dat betekent dat FC Utrecht mogelijk toch de bekerfinale gaat spelen. "Als blijkt dat het uiteindelijk toch niet haalbaar is, omdat de omstandigheden het niet toelaten, dan is dat zo. Gezondheid is nog altijd het belangrijkst. Voor nu is het belangrijk dat we uitzicht houden op het uitspelen van de competitie en de bekerfinale tegen Feyenoord. Die we ook gaan winnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen