Extra probleem voor de KNVB: "Dat kan er ook nog wel bij"

8 april 2020, 08:04

Het afmaken van het Eredivisie- en Eerste Divisie-seizoen wordt een steeds lastiger verhaal. Dinsdagmiddag werd duidelijk dat het plan is om halverwege juni de competitie te hervatten, maar burgemeester van Eindhoven John Jorritsma liet kort daarop weten een hervatting [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365946/burgemeester-eindhoven-wil-niet-dat-psv-seizoen-in-juni-hervat/,_blank,niet te zien zitten]. "Ja, dat heb ik ook gehoord. Nou, dat kan er nog wel bij", baalt Eric Gudde in een interview met het ANP.

"We hebben al een reeks van problemen die we nog moeten oplossen", laat de KNVB-directeur weten. Om het seizoen alsnog te voltooien, heeft de voetbalbond de medewerking van onder meer lokale overheden nodig. "Er moet tenslotte ook nog een speelprogramma worden gemaakt. Het liefst met publiek, maar desnoods zonder publiek. Dat vergt flexibiliteit en lenigheid van iedereen. Twee weken geleden wilden ze ook geen mensen in de natuurparken en op de stranden hebben, maar die waren er toen wel. Dat is uiteindelijk ook op een heel goede wijze opgelost."

Gudde benadrukt dat de KNVB geen gekke dingen gaat doen en niemand in gevaar zal brengen. "Maar we hebben met 34 directeuren ook een andere zorg en dat is de zorg voor de bedrijfstak. We willen de schade zoveel mogelijk beperken. Als we van het RIVM en de overheid toestemming krijgen om te trainen en te spelen en alle informatie van de UEFA en FIFA klopt, dat gaan we proberen om toch de competitie uit te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen