AD: in ideale situatie wil KNVB voetballen tijdens feestdagen

AD: in ideale situatie wil KNVB voetballen tijdens feestdagen

7 april 2020 – Door de huidige situatie bestaat de kans dat er tijdens kerst ook gevoetbald wordt in de Eredivisie. Dat blijkt uit het conceptplan cq. ideale schema, dat in handen is van het Algemeen Dagblad. Daaruit blijkt dat er ook amper tijd zit tussen het huidige en het nieuwe seizoen.De maand mei wil de KNVB aangrijpen om clubs te laten trainen. Op 15 mei kan er gestart worden met individuele trainingen, om dit daarna steeds verder uit te breiden. In het conceptplan staat dat vanaf 29 mei de groepstrainingen kunnen hervatten.

Juni moet de maand worden van de competitiehervatting. Ook bestaat de mogelijkheid voor het spelen van oefenduels. Vrijdag 19 juni is omcirkeld als datum voor de hervatting. Midweeks worden nog wel inhaalduels (AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax) gespeeld. Het streven is om voor 31 juli klaar te zijn, inclusief play-offs en de bekerfinale.

Nieuwe seizoen
Idealiter begint op 21 augustus het nieuwe seizoen. Heel veel speelruimte op de kalender is er ook niet, omdat in de zomer van 2021 het uitgestelde EK gespeeld moet worden. Daarom bestaat het scenario om tijdens de feestdagen te spelen en wordt de winterstop beperkt tot twee weken.

Bovenstaande is dus het meest ideale scenario voor de KNVB. Om dit in de praktijk te laten werken is het van allerlei randvoorwaarden afhankelijk. Het belangrijkste is groen licht te krijgen van het RIVM en de overheid. Echter heeft de burgemeester van Eindhoven al aangekondigd dat PSV vanaf juni niet mag voetballen en blijft het scenario van het seizoen beëindigen nog steeds een heel reëel scenario.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020

  3. woensdag 3 juni 2020