Scenario 'stoppen' niet besproken: 'Noodzakelijk feiten ontbreken'

7 april 2020, 20:36   Bijgewerkt: 7 april 2020, 22:53

Het beëindigen van dit seizoen is dinsdag niet besproken in de call met de betaaldvoetbalclubs. Volgens de KNVB, de Eredivisie en de Eerste Divisie zijn de 'noodzakelijke feiten' en 'omstandigheden' voor dit scenario nog onbekend. Onder meer Ajax, PSV en AZ riepen vorige week op de stekker uit deze jaargang te trekken.

In een gezamenlijke verklaring treden de bond en de competities naar buiten over wat vanmiddag besproken is. Behalve een korte toelichting op het niet bespreken van scenario 'stoppen', erkent de KNVB dat er nog veel zaken openstaan voor de wens om het seizoen te voltooien. 'Vanwege externe factoren, omstandigheden en voorwaarden vanuit overheid, UEFA en FIFA. Op die ontwikkelingen zal zo snel mogelijk geanticipeerd worden. Dat zullen we doen in samenspraak met de mensen en instanties met wie we vandaag in goed overleg waren. En ook dan zal de focus gericht zijn op het uitspelen van de competities. Al beseffen we terdege dat dat een lastige opgave wordt.'

Lees ook: burgemeester Eindhoven wil niet dat PSV seizoen in juni hervat

Op nadrukkelijk verzoek heeft de KNVB clubs data gegeven waarop men denkt te kunnen hervatten, mits de autoriteiten akkoord geven. Hierover komt over twee weken meer duidelijkheid als het kabinet met een update over de corona-maatregelen komt. Ook werd er een duidelijk verzoek gedaan door de KNVB en beide competities: 'Het uitgangspunt was vandaag om solidariteit te zoeken in het voetbal, de wil om samen oplossingen te zoeken, de wens om één front in het voetbal te vormen. Immers, we zijn met elkaar verantwoordelijk voor clubs, spelers, scheidsrechters, trainers, voor gezinnen van medewerkers die bij onze clubs werken, voor onze supporters. Kortom hoe gaan we hier, net zoals in andere segmenten van de samenleving, proberen met zo min mogelijk schade voor het hele betaald voetbal uitkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen