Gisteren gemist: KNVB hoopt seizoen af te maken, AZ wil fonds

Gisteren gemist: KNVB hoopt seizoen af te maken, AZ wil fonds

8 april 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 7 april.Ondanks oproep Ajax, PSV en AZ wil KNVB seizoen afmaken
De KNVB legt de oproep van Ajax, PSV en AZ terzijde. Mits de autoriteiten de seinen op groen zetten, wil de bond het seizoen afmaken. Dat is dinsdagmiddag besproken in de call met de clubs uit de Eredivisie, de Eerste Divisie en andere belanghebbenden. Waarschijnlijk dat er wel hervat wordt zonder publiek. Het scenario waarin de stekker uit het huidige seizoen gaat, is niet besproken. Over twee weken komen de overheid en het RIVM met een update over de maatregelen.

Burgemeester Eindhoven wil niet dat PSV seizoen in juni hervat
De KNVB heeft er een probleem bij in de wens om het seizoen te voltooien. John Jorritsma, de burgemeester van Eindhoven, wil niet dat PSV in juni weer gaat voetballen. Binnen de KNVB leeft de hoop halverwege juni te hervatten, onder voorwaarde dat de autoriteiten de seinen op groen zetten.

Gudde: Ajax verklaart zich solidair aan uitspelen seizoen
Volgens Eric Gudde staat Ajax achter de uitwerking voor het voltooien van dit seizoen. De Amsterdammers lieten vorige week nog héél duidelijk weten deze jaargang te willen beëindigen. Ondanks de wens van Ajax en ook PSV en AZ, houdt de KNVB vast aan het tegenovergestelde.

AZ initieert solidariteitsfonds voor clubs in problemen
AZ is voorstander van een solidariteitsfonds voor clubs die door toedoen van het coronvirus in financiële nood verkeren. De Alkmaarders zien graag dat Nederlandse clubs in Europa fors bijdragen aan dit noodfonds, weet Voetbal International. AZ legde dit vorige week voor aan de KNVB en heeft dit dinsdag ook aan de orde gebracht tijdens het overleg met alle clubs.

Officieel: FIFA maakt opschorten contract mogelijk
De FIFA maakt het mogelijk aflopende contracten langer door te laten lopen zolang het huidige seizoen bezig is. Ook wordt de transferwindow verschoven. Dat heeft de wereldvoetbalbond dinsdagavond officieel naar buiten gebracht. Omdat het richtlijnen zijn en geen bindende regels, moeten vooral clubs en spelers de handschoen verder oppakken.

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020

  3. woensdag 3 juni 2020