Rutte: "Terug naar normaal een zaak van lange adem"

Rutte: "Terug naar normaal een zaak van lange adem"

7 april 2020 – Vanaf mei worden hoogstens de eerste stappen naar normalisatie gezet. Volgens premier Mark Rutte is het ondenkbaar om op korte termijn het normale leven weer op te pakken. Over twee weken neemt het kabinet nieuwe besluiten over de corona-maatregelen. "Het kabinet denkt na over scenario's voor een intelligente weg terug. Maar terug naar een normaal is een zaak van de lange adem. Het loket gaat echt niet in één keer weer open", benadrukte Rutte. "We zullen op zoek moeten gaan naar een nieuw 'normaal' in een 1,5 meter-samenleving. Die zal anders zijn dan we recent gewend waren. Het is belangrijk om daar in alle sectoren over na te denken."

Corona-cijfers laten zien dat de huidige maatregelen voorzichtig hun vruchten afwerpen. De aantallen stijgen minder snel dan voorheen. "Mensen moeten niet denken dat ze losser met de regels om kunnen gaan. Een grotere fout kunnen we met elkaar niet maken. Als we niet volhouden, schieten we gelijk weer naar een hoge piek. Met alle gevolgen van dien."

Over twee weken komt het kabinet met een update over de maatregelen. De huidige lopen tot en met 28 april. Voor het Nederlandse voetbal is dit van belang voor het restant van dit seizoen. De KNVB blijft voornemens het seizoen af te maken, mits dit van de autoriteiten mag. De bond hoopt halverwege juni de competitie te hervatten en halverwege mei te kunnen trainen.

Lees meer: ondanks oproep Ajax, PSV en AZ wil KNVB het seizoen afmaken

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020