Officieel: FIFA maakt opschorten van contracten mogelijk

7 april 2020, 18:43   Bijgewerkt: 7 april 2020, 21:30

De FIFA maakt het mogelijk aflopende contracten langer door te laten lopen zolang het huidige seizoen bezig is. Ook wordt de transferwindow verschoven. Dat heeft de wereldvoetbalbond dinsdagavond officieel naar buiten gebracht. Omdat het richtlijnen zijn en geen bindende regels, moeten vooral clubs en spelers de handschoen verder oppakken.

Wat de FIFA betreft lopen contracten door zolang het huidige seizoen loopt. Hetzelfde geldt voor nieuwe contracten: die gaan in zodra het nieuwe seizoen daadwerkelijk begint. Een nieuwe datum waarop het seizoen eindigt en waarop het nieuwe begint, is door alle onzekerheid nog niet bekend. Het streven is in elk geval om in augustus af te ronden.

Daarnaast wordt de zomerse transferwindow opgeschoven. De FIFA zal zoeken naar nieuwe data die tussen het huidige en volgende seizoen vallen. Dat de wereldvoetbalbond dit allemaal mogelijk maakt, is een eerste stap. Vooral clubs en spelers zullen dit verder in beton moeten gieten. 'De FIFA moedigt clubs en spelers dan ook zeer aan om samen te werken', staat in de verklaring van de FIFA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen