Ondanks oproep Ajax, PSV en AZ wil KNVB seizoen afmaken

Ondanks oproep Ajax, PSV en AZ wil KNVB seizoen afmaken

7 april 2020 – De KNVB legt de oproep van Ajax, PSV en AZ terzijde. Mits de autoriteiten de seinen op groen zetten, wil de bond het seizoen afmaken. Dat is dinsdagmiddag besproken in de call met de clubs uit de Eredivisie, de Eerste Divisie en andere belanghebbenden. Waarschijnlijk dat er wel hervat wordt zonder publiek. Het scenario waarin de stekker uit het huidige seizoen gaat, is niet besproken. Over twee weken komen de overheid en het RIVM met een update over de maatregelen.Dat meldt het Algemeen Dagblad. De krant voegt eraan toe dat het voornemen is om halverwege juni AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax in te laten halen. In het weekend van 19, 20 en 21 juni zouden de competities weer volledig hervat moeten worden. Dit alles onder voorwaarde dat het RIVM akkoord is.

Overzicht: standpunt per club over restant van Eredivisie-seizoen

Om spelers weer wedstrijdfit te laten worden, hoopt de KNVB dat clubs halverwege mei weer mogen trainen. Ook is het de bedoeling om de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht gewoon te laten spelen. Tevens worden play-offs ingekort naar één duel in plaats van een tweeluik. Al met al komt het erop neer dat het seizoen in dit scenario doorloopt tot eind juli.

Volgend seizoen
Volgens het AD krijgen de clubs richting het nieuwe seizoen een week vrij, waarna de voorbereiding van twee à drie weken kan starten. De bedoeling is dan dat het nieuwe seizoen eind augustus van start gaat. Of voorgaande allemaal haalbaar is, moet over twee weken verder blijken. Dan treden het kabinet en het RIVM weer naar buiten met een officiële update.

Alles op een rijtje
- Hervatting waarschijnlijk zonder publiek
- Halverwege juni inhaalduels afwerken
- 19, 20 en 21 juni competitie hervatten
- Vanaf halverwege mei weer trainen
- Play-offs over één duel
- Eind juli klaar, inclusief bekerfinale
- Alles onder voorwaarde van akkoord RIVM

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020