Jans: "Ik heb weleens gedacht: stel dat ik nog in Amerika zat"

7 april 2020, 15:57

Voor Ron Jans is 2020 een merkwaardig jaar. De trainer vertrok eind februari door de achterdeur bij FC Cincinnati vanwege een verkeerde racismezaak. Hij deed daarmee veel stof opwaaien in de voetbalwereld en vertrok bij de club. Inmiddels is hij blij dat hij weer in Nederland zit.

De trainer beleefde een achtbaan van emoties rondom zijn veelbesproken vertrok. Hij zit inmiddels al een tijdje in Nederland. "Enerzijds wil je het boek Cincinnati afsluiten. Maar aan de andere kant voel je je nog zó betrokken bij de club, spelers en staf", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Voordeel voor Jans is dat hij door het coronavirus in Nederland beter zit dan in de VS het geval was geweest. Bovendien heeft zijn familie weer om zich heen. "Natuurlijk heb ik de afgelopen weken weleens gedacht: stel dat ik nu nog in Amerika had gezeten, terwijl de rest van mijn familie in Nederland zat. Het blijft heel jammer dat het bij Cincinnati zo gelopen is. Dat gevoel zal ik altijd houden. Maar ik ben nu wel blij dat ik thuis ben."

Vanuit Nederland volgt hij de ontwikkelingen in de Verenigde Staten nog wel op de voet. "De Amerikanen waren aanvankelijk wat voorzichtiger met het coronavirus", zag de trainer. "Maar volgens mij verschilden ze daarin niet zoveel van Nederland. Ook bij ons duurde het even voordat iedereen zich realiseerde hoe serieus het was. Een van de problemen in Amerika is echter dat veel mensen, zeker op medisch gebied, niet zo goed verzekerd zijn als wij."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen