'Southgate is woest op Walker en wil hem niet meer oproepen'

'Southgate is woest op Walker en wil hem niet meer oproepen'

7 april 2020 – Kyle Walker zit serieus in de problemen in Engeland. De rechtsback heeft met een seksfeest niet alleen zijn reputatie, maar ook zijn interlandloopbaan op het spel gezet. Volgens diverse Engelse media is bondscoach Gareth Southgate van plan om Walker niet meer op te roepen.De rechtsback van Manchester City hield afgelopen week samen met een vriend een seksfeest waar hij twee prostituees uitnodigde en betaalde. De international organiseerde het feest in zijn eigen huis en lapte met zijn actie de voorschriften van de Engelse overheid aan zijn laars. Opmerkelijk is juist dat Walker daags na het feest een filmpje op Twitter deelde waarin hij opriep om naar de overheid te luisteren en zoveel mogelijk binnen te blijven.

"Ik wil deze kans gebruiken om mijn excuses te maken voor wat ik heb gedaan", zei de 29-jarige rechtsback. "Ik besef dat ik als profvoetballer het goede voorbeeld moet geven. Ik wil me verontschuldigen omdat ik iedereen heb laten zakken." Mogelijk komen die excuses te laat, want bondscoach Southgate gaat hem vermoedelijk niet meer oproepen zolang hij bondscoach is. Dat betekent dat het EK ook serieus op de tocht komt te staan voor de verdediger.

Southgate heeft de luxe om keuzes te maken, aangezien Engeland uitstekend in de rechtsbacks zit. Onder meer Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Kieran Trippier (Atlético Madrid) en Aaron Wan-Bissaka (Manchester United) kunnen daar uit de voeten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020