Mancini hoopt dat uitstel EK goed uitpakt: "Meedoen om prijzen"

7 april 2020, 13:22

Roberto Mancini legde met Italië een vlekkeloze en overtuigende weg af richting het EK. De bedoeling was om deze zomer te schitteren op het toernooi, maar het coronavirus gooide roet in het eten. De bondscoach van de Italianen hoopt dat de verschuiving van het toernooi goed uit gaat pakken.

Italië was afwezig op het WK van 2018 en won vervolgens alle tien kwalificatieduels richting het EK. Logisch dus dat de de bondscoach hoge verwachtingen had van het toernooi. "Als we in juni het EK hadden gespeeld, hadden we een goede kans gehad", zegt Mancini in Italiaanse media. "Maar misschien hadden we te maken gekregen met teams die beter voorbereid waren, omdat ze de ploeg eerder hebben verjongd, of met een bestaande sterke formatie zoals Frankrijk."

Toch verwacht Mancini dat de Italianen ook volgend seizoen op hun top zijn. Het land snakt naar een Europese titel. "Wij kunnen meedoen om de prijzen", denkt de coach. "Ik hoop de trainer te zijn van het Italiaanse team dat voor het eerst sinds 1968 het EK wint. Met nog een jaar extra krijgen de jongens de kans om in elk opzicht te verbeteren, ze zullen nog meer ervaring opdoen."

Voor Nicolo Zaniolo van AS Roma is het uitstel in ieder geval goed nieuws. De talentvolle middenvelder scheurde dit seizoen zijn kruisband af en dreigde het EK te missen, maar kan er in 2021 in principe wel bij zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen