Druk op Tottenham om ook geen beroep te doen op fonds

Druk op Tottenham om ook geen beroep te doen op fonds

7 april 2020 – Tottenham Hotspur zit in een lastig parket in Engeland. De club krijgt veel kritiek omdat het gebruik wil maken van het Britse noodfonds voor bedrijven die worden getroffen door het coronavirus. De druk op de club om af te zien van de aanvraag wordt groter en groter.Zeker nu Liverpool maandag heeft besloten om af te zien van de dienst die ervoor zorgt dat werknemers hun baan houden. Die club liet eerder net als Tottenham weten graag gebruik te willen maken van de regeling. Na een flinke lading kritiek is de club daar op terug gekomen. Manchester United liet maandag weten eveneens geen beroep te doen op de regeling, alleen Tottenham blijft nu nog achterwege.

De club ziet de financiële zorgen toenemen door de coronacrisis en heeft 550 niet-spelende werknemers in dienst. De regeling van de Britse overheid komt daardoor als geroepen, maar de kritiek vanuit het land wordt groot om af te zien van het gebruik daarvan. Veel burgers vinden het belachelijk dat Premier League-clubs miljoenen aan salarissen betalen en vervolgens niet de werknemers kunnen uitbetalen.

Liverpool gaf maandag al het goede voorbeeld aan Tottenham. Liverpool's CEO Peter Moore gaf duidelijkheid in een open brief aan de fans. 'We denken dat we vorige week tot de verkeerde conclusie zijn gekomen om aan te kondigen dat we van plan waren om een aanvraag in te dienen. We hebben daar echt spijt van', schreef Moore. Dat Liverpool na de communicatie van hun beslissing een enorme lading kritiek over zich heen kreeg, hielp ook niet mee. De club maakte de afgelopen jaren enorm veel winst en volgens de meeste voetbalvolgers was het daarom voor hen niet nodig om gebruik te maken van het geld om het personeel te betalen.

Sky Sports stelt op de eigen website dat Tottenham is gevraagd naar een reactie op de site, maar dat de club niet reageerde.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020