Ceferin: "De Belgen beseffen dat ze verkeerd gehandeld hebben"

Ceferin: "De Belgen beseffen dat ze verkeerd gehandeld hebben"

7 april 2020 – Volgens Mehdi Bayat, voorzitter van de Belgische voetbalbond, is er geen sprake van een conflict met voetbalbond UEFA. De Europese bond lijkt daar toch iets anders over te denken. Voorzitter Aleksander Ceferin heeft het de Belgen duidelijk gemaakt dat wat vorige week gebeurd is, niet door de beugel kan.Toen werd bekend dat de Belgische competitie niet meer doorgaat, tenzij de Raad van Bestuur daar deze week nog een stokje voor steekt. Het was opmerkelijk nieuws, aangezien de UEFA al communiceerde dat alle competities in Europa in de zomer moeten worden afgemaakt. Ceferin geeft dan ook aan dat België niet op eigen houtje dingen kan beslissen.

"Ik heb de Belgische federatie gehoord, en ze beseften dat ze verkeerd gehandeld hebben. Ze hebben ook hun zorgen en problemen toegelicht", zegt Ceferin in Sloveense media. "Maar de enige juiste procedure in zoiets is dat ze de zaak eerst voorleggen aan de UEFA, waarover de Raad zich dan buigt. Anders kan het niet doorgaan."

De Belgische voorzitter Bayat reageerde vorige week al op de gesprekken met de UEFA. "De plooien zijn gladgestreken en de intentie werd uitgesproken om samen tot een oplossing te komen", zei hij.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020