El Jebli vast in Saudi-Arabië: "Ineens was alles geannuleerd"

El Jebli vast in Saudi-Arabië: "Ineens was alles geannuleerd"

7 april 2020 – Youssef El Jebli had het plan om terug te keren naar Nederland vanwege het coronavirus, maar zag Saudi-Arabië daar een stokje voor steken. De oud-speler van De Graafschap mag het land niet verlaten vanwege de aangepaste en strenge regels die het land hanteert.In Saudi-Arabië is de avondklok verruimd, zijn boetes van kracht bij het op straat vertonen zonder reden en ging twee weken geleden het luchtruim dicht. El Jebli had van zijn club Al-Faisaly toestemming gekregen om naar Nederland te gaan, maar zag de nieuwe regels roet in het eten gooien. "Ineens waren alle vluchten geannuleerd'', zegt de 27-jarige middenvelder tegen De Gelderlander.

"De grenzen gingen dicht vanwege het virus. Niemand kon het land meer in of uit. In Nederland kondigen ze zulke maatregelen ruim van tevoren aan. Hier niet. Ik kon geen kant meer op. Er zit nu niets anders op dan op afstand contact te houden met mijn familie." El Jebli maakte in de zomer de overstap naar Saudi-Arabië en heeft het prima naar zijn zin.

De vorm was goed, vertelt hij. "Ik zat voor de crisis persoonlijk in een sterke fase. Ik ben club­topscorer. Van alle spelers in de competitie heb ik de meeste assists achter mijn naam staan. Ik mis de bal, de wedstrijden. Het spelplezier. Maar nogmaals: voetbal is nu echt bijzaak. De gezondheid staat voorop. Ik hoop dat er snel een einde komt aan deze rare tijden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020