Club Brugge countert Anderlecht over CL-inkomsten

Club Brugge countert Anderlecht over CL-inkomsten

7 april 2020 – Club Brugge en Anderlecht hebben het in België aan de stok gekregen. Beide clubs hebben een totaal andere visie wat betreft het verdelen van het Champions League-geld van de komende jaren.De Jupiler Pro League liet vorige week weten dat het graag een punt wil zetten achter het seizoen. Dat gaat gebeuren als de Raad van Bestuur daar akkoord mee gaat. In dat geval is Club Brugge de kampioen en gaat het komend seizoen voor de vierde keer in vijf jaar naar de Champions League. Het strijkt dus ook de inkomsten van dat toernooi op.

Anderlecht vist achter het net, aangezien het niet op een Europese plaats staat. De club liet maandag bij monde van CEO Karel Van Eetvelt weten toch een graantje te willen meepikken. "De clubs die op die manier Europa ingaan, moeten solidair zijn met de andere clubs. Wij stellen voor dat er de komende drie seizoenen een substantieel deel van de Europese inkomsten verdeeld wordt over alle clubs. En we zijn ervan overtuigd dat RSCA hier ook zijn bijdrage zal leveren, want wij hebben de absolute ambitie om vanaf de zomer van 2021 weer elk seizoen Europees te spelen", zei hij op de clubwebsite.

Club Brugge is niet onder de indruk van het verhaal van Anderlecht. "Voor mij is dat geen vraag tot solidariteit", reageert Club Brugge-manager Vincent Mannaert in Het Nieuwsblad. "Ik stel vast dat er de voorbije jaren slecht is gewerkt en dat de schulden werden opgestapeld. Dan gaat het niet op nu te verlangen dat anderen de putten in jouw plaats vullen. Hij wordt geconfronteerd met een financieel moeilijke situatie en moet vooral besparen. Andere ploegen, zoals AA Gent, hebben ook zulke tijden gekend. Wat je dan moet doen is zelf de tering naar de nering zetten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020