'Bundesliga spookcompetitie: 239 personen bij duels'

7 april 2020, 09:08   Bijgewerkt: 7 april 2020, 09:14

In Duitsland liggen er concrete plannen over het vervolgen van de Bundesliga. De belangen en de druk zijn gigantisch om de competitie dit seizoen ondanks de coronaproblemen af te maken. Er liggen plannen waarbij er duels achter gesloten deuren zullen plaatsvinden. Bij die wedstrijden mogen 239 mensen aanwezig zijn, schrijft Bild.

Meerdere Bundesliga-clubs stapten maandag in kleine groepen alweer het trainingsveld op en dus lijkt het erop dat de Duitse competitie afgemaakt gaat worden. Het idee is om in mei de draad weer op te pakken met de Bundesliga. De duels worden achter gesloten deuren afgewerkt. Er mag dus geen publiek aanwezig zijn.

Wel is er plaats voor zo'n 239 personen in het stadion. Dat zijn de spelers, de staf, vier ballenjongens. Namens de televisie mogen er 36 personen aanwezig zijn in het stadion. Op de tribune is er plaats voor maximaal dertig journalisten. Er is niets te eten en te drinken in het stadion, waardoor er geen horecapersoneel nodig is. Buiten het stadion zullen vijftig ordehandhavers de taak krijgen om te voorkomen dat er groepen fans verzamelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen