Woerts vindt plan Ajax voor geldverdeling 'lachwekkend'

7 april 2020, 09:28

Als er dit seizoen niet meer gevoetbald wordt, dan is het een mogelijkheid dat de huidige stand als eindstand wordt gezien. In dat geval kan Ajax als koploper de kampioen zijn en daarmee een Champions League-ticket pakken. Het geld dat de club daardoor opstrijkt, moet volgens sportmarketeer Chris Woerts eerlijk over de clubs uitgesmeerd worden.

De Amsterdammers zouden met deelname aan het miljardenbal veertig miljoen euro opstrijken. Ajax liet al weten vijf procent daarvan aan het solidariteitsplan te willen geven. "Dat is lachwekkend, vijf procent. Dan neem je alleen maar jezelf serieus en niet de voetbalproblematiek", is Woerts duidelijk bij Veronica Inside.

Hij vindt zelf dat Ajax veertig procent zou moeten afstaan. "Veertig procent van die veertig miljoen moet je dan in solidariteitsfondsen stoppen", legt Woerts uit. "Daar komt nog vijfenhalf miljoen bij van de KNVB, de internationals en ING met dat steunfonds. Dan zitten we al op ongeveer twintig miljoen. Dan komt er nog geld bij voor plaatsing van de Europa League, dat is een miljoentje of één of twee. Dan heb je dadelijk een pot van 23 of 24 miljoen. En die moet je dan solidair met elkaar verdelen tussen clubs uit de Eerste Divisie en uit de Eredivisie. Dat je een gedragen besluit gaat nemen. Als je solidair wil zijn met elkaar, dan moet je het delen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen