"In UEFA-regels staat nergens dat competitie moet zijn voltooid"

6 april 2020, 23:44

De KNVB doet er het meest verstandig aan om de Eredivisie definitief stop te zetten. Dat stelt voetbaladvocaat Jan Kabalt althans op basis van de regelgeving. Volgens hem zou de Nederlandse voetbalbond zelf ook gewoon kunnen ingrijpen op basis van de regelgeving, maar laten ze het op zijn beloop. "Het is kennelijk heel lastig om tegen de UEFA in te gaan."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Hij geeft aan dat de KNVB leidend is bij wedstrijden die niet gespeeld kunnen worden en de bal dus bij hen ligt. Bovendien zijn er veel mogelijke problemen op het gebied van de regelgeving. "De clubs kunnen onderling wel bepalen dat spelers tot het einde van het seizoen voor hun huidige werkgevers mogen uitkomen, maar daar gaan de clubs niet alleen over. De werknemer zelf heeft daar ook wat over te zeggen. En om het – zoals ik ook al heb gehoord – via de cao te regelen, is onmogelijk. Die gaat alleen over de arbeidsvoorwaarden en niet over de duur van het contract", verduidelijkt hij.

Lees ookFIFA stelt voor: contracten langer

Er kunnen dus wel afspraken komen, maar de hoofdrolspelers kunnen vermoedelijk uiteindelijk zelf beslissen of ze die afspraken ook volgen of niet. Volgens Kabalt is het stoppen van de Eredivisie dan ook de beste keuze, te meer omdat de UEFA vermoedelijk helemaal niet over kan gaan op het uitsluiten van clubs uit bepaalde landen die voortijdig zijn gestopt met hun competities. "In de UEFA-reglementen staat namelijk nergens dat een nationale competitie moet zijn voltooid. Als je maar tot een nummer één tot en met vijf komt. Dat kan heel eenvoudig door nu een streep onder de competitie te zetten", aldus Kabalt. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen