Anderlecht-topscorer Vlap hoopt op deelname aan uitgesteld EK

6 april 2020, 22:43   Bijgewerkt: 6 april 2020, 22:48

Michel Vlap heeft door het verplaatste EK van 2020 weer een beetje hoop gekregen op deelname aan het eindtoernooi met het Nederlands elftal. Hoewel de middenvelder van Anderlecht nog nooit werd opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman, ziet hij deelname aan EURO 2020/2021 als een 'doel en een droom'.

Dat vertelt hij tegenover Proximus Sports tijdens een Q&A. "Natuurlijk is het wel echt een droom en een doel", stelt hij desgevraagd. Wel zal Vlap dan nog flink wat stappen moeten zetten bij Anderlecht, beseft hij. "Ik zal dan een fantastisch seizoen moeten draaien en op de radar moeten komen. Maar dat zou ik wel echt fantastisch vinden."

Vlap, die afgelopen zomer van sc Heerenveen overstapte naar Anderlecht, doorliep wel de diverse jeugdteams van Nederland en speelde ook in Jong Oranje. Voor het grote Nederlands elftal werd hij nog niet opgeroepen, ondanks dat hij dit seizoen topscorer is bij Anderlecht. In 25 optredens namens de Belgische topclub, scoorde hij tien keer en daarmee laat hij onder andere Nacer Chadli (8 goals) en Kemar Roofe (7 goals) achter zich.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen