Gisteren gemist: Liverpool maakt U-turn, Van der Sar steunt Ajax

Gisteren gemist: Liverpool maakt U-turn, Van der Sar steunt Ajax

7 april 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 6 april.Van der Sar steunt Overmars, maar de timing had 'netter gekund'
Edwin van der Sar steunt de boodschap van Marc Overmars. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers zorgde vorige week voor een flinke rel door in een interview vooruit te lopen op het statement van Ajax, dat ze niet verder wilden voetballen dit seizoen vanwege de coronacrisis. Hoewel Van der Sar erkent dat de timing ongelukkig was, staat hij wel achter de boodschap van zijn directe collega Overmars. Dat is gezien de dubbele pet van hem, best opmerkelijk.

Liverpool maakt U-turn: toch géén beroep op noodfonds
Liverpool heeft na de flinke lading kritiek besloten om toch af te zien van het doen van een beroep op het Britse noodfonds. The Reds lieten eerder wel gebruik te maken van die dienst om een deel van de werknemers naar huis te sturen en door de overheid te laten betalen. Na een flinke lading kritiek komen ze daarop terug. Manchester United heeft laten weten eveneens geen beroep te doen op de regeling.

Van der Sar wil arbitragezaak over zaak Nouri voorkomen
Edwin van der Sar wil er alles aan doen om een arbitragezaak tussen Ajax en de familie Nouri te voorkomen. De directeur van de Amsterdammers hoopt eruit te komen met de familie Nouri, zonder dat er een derde partij aan te pas moet komen. "Het zou erg zonde zijn als we er niet samen uitkomen."

Vlaar denkt niet aan stoppen: "Klaar om door te gaan"
AZ-verdediger Ron Vlaar (35) denkt nog niet aan stoppen. Hoewel de routinier over een aflopend contract beschikt in Alkmaar, verwacht hij misschien wel te blijven. En ook als zijn contract niet verlengd wordt, dan is zijn carrière in principe nog niet over. "Zelf ben ik nog niet van plan te stoppen met voetballen."

Serie A-clubs bereiken een akkoord over salarisverlaging
De clubs in de Serie A hebben maandag een akkoord bereikt over een salarisverlaging van de spelers en trainers. Zij gaan over de gehele competitie een derde van hun salaris inleveren, om de clubs te steunen in deze coronacrisis. Alleen Juventus doet niet mee met het akkoord, omdat zij al een akkoord hadden bereikt met hun spelers.

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020