Van der Sar steunt Overmars, timing had 'netter gekund'

Van der Sar steunt Overmars, timing had 'netter gekund'

6 april 2020 – Edwin van der Sar steunt de boodschap van Marc Overmars. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers zorgde vorige week voor een flinke rel door in een interview vooruit te lopen op het statement van Ajax, dat ze niet verder wilden voetballen dit seizoen vanwege de coronacrisis. Hoewel Van der Sar erkent dat de timing ongelukkig was, staat hij wel achter de boodschap van zijn directe collega Overmars. Dat is gezien de dubbele pet van hem, best opmerkelijk.Van der Sar vertelt tegenover De Telegraaf dat hij achter de woorden staat van Overmars en ook dat hij op de hoogte was van het interview dat gegeven was. "Achteraf gezien was ik liever een dag later samen met een paar andere clubs naar buiten gekomen. Dat was misschien netter geweest", stelt hij wel. Maar achter de boodschap van collega Overmars staat hij wel, omdat volgens hem de lol er voor iedereen af is en er snel duidelijkheid moet komen. Dat de European Club Association (ECA) juist een brief stuurde met de boodschap om door te voetballen, vindt Van der Sar – die vicevoorzitter is bij die organisatie en daarom op het oog twee petten op heeft in deze kwestie –, niet lastig.

"Ik vertegenwoordig daar de Europees spelende clubs uit de middelgrote landen. Dus niet de grote clubs voor wie het vanwege de tv-gelden veel belangrijker is dat de competitie wordt afgemaakt", legt hij uit. "Er zijn in Europa ook heel veel clubs die er net als Ajax wel mee willen stoppen. Verder ben ik geen jurist, dus ik weet niet of de UEFA een dergelijk sanctie kan opleggen." Daarbij doelt hij op de berichten dat de UEFA mogelijk landen de Europese tickets ontneemt, als er te vroeg gevoetbald wordt.

Lees ook: 'Van der Sar staat achter mening Overmars'

Dat Ajax openlijk en in niet mis te verstane woorden afstand nam van het idee om na 30 juni verder te spelen, zorgde voor wrevel bij de andere Eredivisie-clubs, vanwege de timing en toon van het harde interview. Feyenoord – dat nog met eigen berichtgeving kwam daags na het interview – zou bij de dagelijkse call de dag erna niet eens zijn opkomen dagen vanwege de boosheid op Overmars.

'Geen eigen belang'
Volgens Van der Sar is het standpunt van Ajax overigens níet uit eigenbelang, zoals onder andere Louis van Gaal, Wim Kieft en Kees Jansma schetsten. Het feit dat Ajax mogelijk een rechtstreeks Champions League-ticket misloopt, het enorm veel inkomsten scheelt en dat Ajax met haar enorme huishouding harder wordt geraakt dan welke club in Nederland dan ook, zijn volgens hem redenen genoeg voor Ajax waarom het nog door had willen voetballen.

Van der Sar vindt de situatie in de wereld echter belangrijker dan dat en sluit zich dus aan bij de duidelijke woorden van Overmars. Tevens verwacht hij niet dat er dinsdag al een beslissing komt over de rest van dit seizoen. "We gaan het daar wel hebben over de gevolgen van de scenario's die nog op tafel liggen", aldus Van der Sar.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020