Liverpool maakt U-turn: toch géén beroep op noodfonds

6 april 2020, 19:50   Bijgewerkt: 7 april 2020, 09:51

Liverpool heeft na de flinke lading kritiek besloten om toch af te zien van het doen van een beroep op het Britse noodfonds. The Reds lieten eerder wel gebruik te maken van die dienst om een deel van de werknemers naar huis te sturen en door de overheid te laten betalen. Na een flinke lading kritiek komen ze daarop terug. Manchester United heeft laten weten eveneens geen beroep te doen op de regeling.

Dat schrijft Liverpool's CEO Peter Moore in een open brief aan de fans. 'We denken dat we vorige week tot de verkeerde conclusie zijn gekomen om aan te kondigen dat we van plan waren om een aanvraag in te dienen. We hebben daar echt spijt van', schrijft Moore. Dat Liverpool na de communicatie van hun beslissing een enorme lading kritiek over zich heen kreeg, hielp ook niet mee. De club maakte de afgelopen jaren enorm veel winst en volgens de meeste voetbalvolgers was het daarom voor hen niet nodig om gebruik te maken van het geld om het personeel te betalen.

'Onze intenties waren, en zijn nog steeds, om ervoor te zorgen dat het gehele personeelsbestand in deze ongekende periode zoveel mogelijk wordt beschermd tegen ontslag en/of inkomstenverlies', aldus Moore, die daarmee de belangrijkste reden noemt waarom het werd aangevraagd. 'Zoals elke verantwoordelijke werkgever die zich zorgen maakt over zijn werknemers in de huidige situatie, blijft de club zich voorbereiden op een reeks verschillende scenario's, rond wanneer het voetbal weer kan functioneren zoals vóór de pandemie.' Daarbij geeft Moore wel aan dat de huidige ontwikkelingen de club financieel flink kunnen raken. Welke gevolgen dat gaat hebben, is nog niet duidelijk.

Lees ook: Manchester City doet géén beroep op Brits noodfonds

Manchester United maakt geen gebruik van het fonds

Verder volgde Manchester United het voorbeeld van stadgenoot en rivaal City, door geen beroep doen op het Britse noodfonds. De negenhonderd werknemers van de club krijgen betaald zoals in een normale maand, zonder dat de club daarbij een beroep doet op een financiële bijdrage van de overheid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen