Van der Sar wil arbitragezaak over zaak Nouri voorkomen

Van der Sar wil arbitragezaak over zaak Nouri voorkomen

6 april 2020 – Edwin van der Sar wil er alles aan doen om een arbitragezaak tussen Ajax en de familie Nouri te voorkomen. De directeur van de Amsterdammers hoopt eruit te komen met de familie Nouri, zonder dat er een derde partij aan te pas moet komen. "Het zou erg zonde zijn als we er niet samen uitkomen."Dat vertelt de directeur van Ajax tegenover het Algemeen Dagblad. Van der Sar vindt het beeld dat recentelijk werd geschetst in De Wereld Draait Door te eenzijdig en kan zich daarin niet vinden. "We hebben voor mijn gevoel juist heel warm en goed contact met de familie Nouri", stelt Van der Sar. In de uitzending werd een heel andere, veel afstandelijkere relatie geschetst door Khalid Kasem, schrijver van een boek over Nouri. Hij suggereerde in dezelfde uitzending ook dat een arbitragezaak wellicht een oplossing kan bieden.

Lees ook'Ajax wilde Nouri-zaak afwikkelen met bedrag van vijf miljoen'

Wat Ajax betreft, wordt zo'n scenario in elk geval voorkomen. "We hebben aansprakelijkheid erkend en willen tot een oplossing komen. We willen dat netjes en respectvol doen", verzekert Van de Sar, die zes weken geleden nog op bezoek ging bij Abdelhak Nouri, die sindskort in een nieuw huis vlakbij zijn ouders wordt verzorgd. "Er gaan meerdere mensen van Ajax langs bij Abdelhak en we zijn de familie dankbaar dat ze die mogelijkheid geven. Ik heb sowieso heel veel respect voor ze hoe ze met Abdelhak en de hele situatie omgaan."

Sinds hij thuis is, wordt Appie 24 uur per dag door door zijn familie verzorgd. Hij slaapt, niest, eet en boert. Maar hij komt niet zijn bed uit en is heel afhankelijk van zijn familie, zo schetsten zijn naasten een beeld van de huidige situatie van Nouri. Over hoe het met hem gaat, wilde Van der Sar niets zeggen uit respect van de familie. Ook ging hij niet in op de in de media genoemde bedragen. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020