Vlaar denkt niet aan stoppen: "Klaar om door te gaan"

Vlaar denkt niet aan stoppen: "Klaar om door te gaan"

6 april 2020 – AZ-verdediger Ron Vlaar (35) denkt nog niet aan stoppen. Hoewel de routinier over een aflopend contract beschikt in Alkmaar, verwacht hij misschien wel te blijven. En ook als zijn contract niet verlengd wordt, dan is zijn carrière in principe nog niet over. "Zelf ben ik nog niet van plan te stoppen met voetballen."Dat vertelt hij op de clubsite van AZ. De centrale verdediger kreeg de mededeling dat zijn aflopende contract formeel niet wordt verlengd, maar dat was niets nieuws. "Het belletje van Max Huiberts kwam niet als een verrassing. Dat is de afgelopen jaren ook steeds gebeurd, al was dat toen bij hem op kantoor. Wanneer het balletje weer rolt, gaan we zitten over het volgende seizoen", weet Vlaar, die de laatste jaren na de mededeling dat zijn contract formeel werd opgezegd, telkens bijtekende in Alkmaar.

Lees ookAZ zegt contract van verdediger Vlaar formeel op

Op dat scenario hoopt hij nu weer. "Ik ben er klaar voor om door te gaan, maar we zien wel hoe het verder loopt", aldus de verdediger, die recent zijn 35ste verjaardag vierde. De laatste jaren kampte Vlaar wel met veel blessureleed, maar vlak voor de coronastop stond hij juist op het punt om zijn rentree te maken in het elftal. "Die speelronde werd door de uitbraak van het coronavirus uiteindelijk afgelast. Nu is het zaak mijn fitheid verder uit te bouwen."

Dat doet Vlaar in zijn eigen huis met een eigen training, om straks inzetbaar te zijn als er nog gevoetbald gaat worden dit seizoen. "Ik kan zelf alleen maar zorgen dat ik er klaar voor ben als we weer mogen voetballen. Op welk moment dan ook. De drang om straks weer helemaal fit te kunnen beginnen, stroomt door mijn lijf."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020