Serie A-clubs bereiken een akkoord over salarisverlaging

6 april 2020, 18:19

De clubs in de Serie A hebben maandag een akkoord bereikt over een salarisverlaging van de spelers en trainers. Zij gaan over de gehele competitie een derde van hun salaris inleveren, om de clubs te steunen in deze coronacrisis. Alleen Juventus doet niet mee met het akkoord, omdat zij al een akkoord hadden bereikt met hun spelers.

Dat heeft de competitie-organisator Serie A laten weten. Het akkoord betreft overigens 'slechts' een richtlijn, want alle clubs moeten de maatregelen nog wel kortsluiten met hun spelers en trainers. Omdat het een competitiebreed gedragen akkoord is, is de kans klein dat er spelers of trainers niet akkoord gaan met deze deal.

Eerder werden gesprekken met de spelersvakbond nog stilgelegd, omdat er geen akkoord kwam tussen beide partijen. Als er nog gevoetbald gaat worden, hoeven de spelers overigens een minder groot deel van hun loon in te leveren vanaf dat moment. Dan gaat het om een zesde deel wat ze minder krijgen.

Negentien van de twintig clubs stemden voor en gaan de maatregel doorvoeren. Juventus was namelijk eerder al bezig het met verlagen van de salarissen. Door het snijden in de salarissen bespaarde de Oude Dame liefst negentig miljoen euro, dat nodig is om de club niet in grote problemen te brengen. Vanwege de coronacrisis kwam de club in financieel zwaar weer terecht. Cristiano Ronaldo zou in zijn eentje bijna al vier miljoen euro inleveren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen