Levchenko: "Wie gaat salaris speler na eind juni betalen?"

6 april 2020, 12:26   Bijgewerkt: 6 april 2020, 13:50

VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko voorziet diverse problemen als er besloten wordt aflopende contracten langer door te laten lopen. De FIFA zinspeelt op een voorstel om verbintenissen te laten eindigen op de nieuwe einddatum van dit seizoen. "Het mag niet ten koste gaan van de spelers", aldus de preses van de Nederlandse spelersvakbond.

"Stel dat een speler naar een betere club gaat en exceptioneel meer gaat verdienen. Wie gaat zijn salaris na eind juni betalen dan? Het kan niet zo zijn dat de speler zelf zegt: ik ga straks toch meer verdienen, dus laat nu maar even zitten", illustreert Levchenko tegenover het Algemeen Dagblad een van de problemen. Maar er liggen struikelblokken op de loer: "Stel dat een speler in die tussenliggende periode geblesseerd raakt, wat dan? Of stel dat clubs juist af willen van een speler met een hoog salaris die een aflopend contract heeft? Hoe ga je dat regelen als je nog twee maanden doorvoetbalt?"

Lees meer: FIFA stelt voor: contracten langer

Levchenko vindt dat de FIFA en de UEFA het initiatief moeten nemen om problemen te tackelen. Hij denkt bijvoorbeeld aan compensatie. "Ik hoop dat het gereguleerd gaat worden van bovenaf, maar het is moeilijk. Je hebt verschillende stromingen, van bonden, clubs, spelers, sponsoren, zaakwaarnemers, enzovoorts. Ik voorzie vooral strijd tussen zaakwaarnemers, clubs en spelers. Ik hoop echt dat het geen grote bende wordt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen