Erwin Koeman: "Ik denk dat Everton een beetje in paniek was"

6 april 2020, 11:26

Het vertrek van Romelu Lukaku bij Everton lag ten grondslag aan het ontslag van Ronald Koeman. Dat stelt Erwin Koeman, die zijn broer destijds assisteerde op Goodison Park. Volgens hem ontbrak het Everton na de transfer van Lukaku naar Manchester United aan een doelpuntenmaker.

Lukaku verruilde in juli 2017 Everton voor United.  Voor The Toffees bleek dat een enorme aderlating. "We kregen goede, nieuwe spelers. Maar het was makkelijker voor hen geweest om hun eerste seizoen in een team te spelen dat op ieder moment kan scoren", blikt Erwin Koeman terug met de Liverpool Echo. "De club heeft veel gedaan voor een goede vervanger. Ronald hoopte op Giroud. Hij is een speler die overal waar hij komt, doelpunten maakt. Het was een goede oplossing geweest, maar hij kwam niet."

Het moment van Lukaku's transfer hielp ook niet mee, vindt Koeman. "Als Lukaku in mei of begin juni was verkocht, had de club meer tijd gehad om een vervanger te vinden. Ronald heeft veel met hem gesproken, maar hij wist ook dat hij onhoudbaar werd met een grote Engelse club op de stoep."

Dat seizoen boekte Everton slechte resultaten en moesten de Nederlandse trainersstaf in oktober z'n koffers pakken. "Ik denk dat we iets meer de tijd hadden moeten krijgen en ik denk dat de club een beetje in paniek was. Dan worden zulke beslissingen genomen. Het was een moeilijke periode, maar ik neem Everton niets kwalijk. Zij doen wat ze moeten doen en wat het beste is voor de club."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen