Voorstel Casillas afgeschoten door La Liga-baas Tebas

5 april 2020, 23:48

Het idee van Iker Casillas, om de seizoenen met het oog op het WK 2022 in de winter over het kalenderjaar te spelen, is razendsnel afgeschoten. La Liga-baas Javier Tebas heeft aangegeven dat het volstrekt onhaalbaar is vanwege alle afgesloten contracten, die uitgaan van seizoenen die lopen van zomer tot zomer.

Volgens de Spaanse oud-keeper was het beter om de competities niet per seizoen te laten spelen, maar per kalenderjaar de komende jaren. Als alles over drie of vier maanden weer normaal is na de corona-uitbraak, dan dit seizoen volmaken tot aan december en dan begin volgend kalenderjaar een nieuwe seizoen afwerken tot december was zijn idee. In 2022 sluit de competitieplanning dan mooi aan op het WK in Qatar, dat in de winter wordt gehouden.

Lees ook: Casillas stelt voor: 'Competities in kalenderjaar stoppen'

"Wat zou er gebeuren met de spelerscontracten die voor meerdere seizoenen zijn getekend?", vraagt Tebas zich hardop af. Ook noemt hij de tv-contracten en sponsorovereenkomsten die allemaal zijn getekend tot andere data en gezamenlijk over alle competities miljarden euro's vertegenwoordigen. Bovendien zou het veel geld kosten om het voetbal op zo'n lange baan te schuiven, zo rekende Tebas voor. Casillas droeg zijn boodschap ook deels uit als campagne, want hij heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de Spaanse bond. Zijn doel is om de huidige preses Luis Rubiales van de troon te stoten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen