Van Bronckhorst: "Afbreken van seizoen is zonde voor Feyenoord"

5 april 2020, 21:20   Bijgewerkt: 5 april 2020, 23:19

Giovanni van Bronckhorst denkt dat het seizoen van Feyenoord nog zeer succesvol had kunnen worden, als het door de coronacrisis voorlopig niet was stil gelegd. De voormalig trainer van de Rotterdammers genoot van de opmars die de club kende in de laatste maanden. "Het afbreken van het seizoen is zonde voor Feyenoord." Los van het nog wordt hervat, is 'de flow' in elk geval voor even doorbroken.

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Van Bronckhorst bezocht in februari de club nog, toen de coach van Guangzhou R&F tijdelijk in Nederland was. "Het was hartstikke leuk om iedereen weer te zien", aldus Gio. "Ze hebben het begin dit seizoen heel moeilijk gehad, dan is het dubbel zo knap als je het kan omzetten naar de situatie zoals die nu is op de ranglijst en met het bereiken van de bekerfinale."

Hoewel hij vorig jaar zomer vertrok na een jarenlang dienstverband in De Kuip, volgt hij de verrichtingen nog altijd op de voet. "Ik heb jaren deel uitgemaakt van de club. Eerst als speler in de jeugd en in het eerste elftal, daarna als assistent en uiteindelijk als hoofdtrainer. Nu is het als buitenstaander voor mij mooi om te zien hoe iedereen zich ontwikkelt", stelt hij.

Daarbij doelt hij ook op de vele talenten die de laatste tijd doorbraken in het eerste elftal van Feyenoord, met onder andere Justin Bijlow, Orkun Kökcü en Tyrell Malacia. Van Bronckhorst haalde ze bij de eerste selectie en gaf de meeste van hen hun debuut in het eerste. "We werden bijna voor gek verklaard toen we hem heel jong al eerste keeper maakten", zei hij over Bijlow. "Een jaar later roept iedereen dat hij in de Oranje-selectie moet en mee moest naar het EK. Het is mooi om te zien dat Justin zich zo heeft ontwikkeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen