Deadline uitspelen voor 3 augustus is geen harde 'eis' van UEFA

5 april 2020, 17:03

De deadline van het uitspelen van de Champions- en Europa League ligt niet per se op 3 augustus. In eerdere berichtgeving werd die deadline wel als harde eis genoemd, maar dat blijkt onjuist. Volgens Aleksander Ceferin is er namelijk geen keiharde deadline gesteld voor het uitspelen van de competitie.

Dat vertelde een woordvoerder van de voetbalbond tegenover het Duitse ZDF.  Alle opties voor het nog uitspelen van de competitie worden opengehouden, dus ook het later uitspelen dan voor 3 augustus. Gesteld werd dat dat de uiterste deadline was, om niet ook volgend seizoen in de problemen te komen. Volgens de Duitse zender kijkt de UEFA eerst naar de prioriteiten op het gebied van de volksgezondheid.

Lees ookMedia spreken KNVB tegen: '3 augustus slechts een scenario'

Eerder waren er ook al geruchten dat de KNVB – die de berichtgeving had overgenomen van de UEFA - te voorbarig zou zijn geweest met de communicatie. In een officiële verklaring schreef de KNVB dat de UEFA erop aandringt de competities voor die datum af te ronden. Die is inmiddels aangepast en spreekt de Nederlandse bond van een 'streven'.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen