Volendam heeft met Van de Ven een toptalent: "Ruwe diamant"

Volendam heeft met Van de Ven een toptalent: "Ruwe diamant"

5 april 2020 – FC Volendam draaide uitstekend in de Eerste Divisie en heeft veel baat bij Wim Jonk als nieuwe hoofdtrainer. De coach heeft dit seizoen centraal achterin een plaats ingeruimd voor de pas achttienjarige Micky van de Ven. Hij maakt grote indruk en staat in de belangstelling van vele clubs.?Ajax en AZ bekeken de centrumverdediger al en ook vanuit Engeland en Duitsland is er interesse in de verdediger. Volendam kan flink gaan cashen, want zijn contract loopt tot 2023. "Micky is typisch een ruwe diamant", vertelt Jonk aan Voetbal International. "We zagen hem in het voorjaar in de A1 spelen en ondanks dat er nog van alles aan ontbrak zagen we meteen al zijn potentie. Daarom hebben we hem ook direct naar Jong Volendam gehaald en al snel ook naar het eerste elftal."

De pas achttienjarige kwam dit seizoen al tot negentien wedstrijden in de Eerste Divisie. "Micky heeft in potentie alles wat een topverdediger nodig heeft. Hij heeft echte wapens waarmee hij zich kan onderscheiden, zoals zijn snelheid en zijn rust en lef bij het indribbelen", zegt Jonk. "Tegelijkertijd heeft hij, zoals alle spelers, ook verbeterpunten. Wat wij met hem doen is het oppoetsen van die wapens en gericht werken aan zijn verbeterpunten. Hij is een centrale verdediger, dus dat is een positie met grote verantwoordelijkheid waarin je situaties moet leren herkennen. Dus is het heel belangrijk dat hij rustig zijn kilometers kan maken in de juiste en vertrouwde ontwikkelingsomgeving."

Van de Ven had vrijdag ook een plaatsje in ons Future XI. In dat team werden elf spelers uit de Eerste Divisie opgenomen met veel potentie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 mei 2020

  2. zondag 24 mei 2020