Schreuder begrijpt Duitse plannen: "Enorme belangen"

Schreuder begrijpt Duitse plannen: "Enorme belangen"

5 april 2020 – In Duitsland wordt de druk om de Bundesliga binnenkort weer te laten starten, steeds groter. Zondag werd duidelijk dat Bayern München van plan is om maandag weer te gaan trainen, terwijl zaterdag naar buiten kwam dat er vermoedelijk na 30 april weer gespeeld gaat worden zonder publiek. 1899 Hoffenheim-trainer Alfred Schreuder begrijpt de druk.De oefenmeester beseft dat het afmaken van het seizoen heel belangrijk is voor Hoffenheim. "Bij clubs in Duitsland is veel begroot op de televisiegelden. De belangen en de druk om weer te spelen zijn enorm. Als het seizoen niet wordt afgemaakt, is er volgend seizoen geen eerste Bundesliga meer en zijn er misschien nog acht clubs over die gezond zijn. Daar hoort Hoffenheim overigens ook bij, maar SC Freiburg en FSV Mainz bijvoorbeeld komen waarschijnlijk in grote problemen", legt hij uit aan Omroep Gelderland.

De roep om weer te gaan spelen wordt dus steeds harder. "Een groot deel van de bevolking wil ook weer voetbal op tv zien", zegt Schreuder. "Dat het zonder publiek moet is wel een hard gelag. Het hoort niet. Maar iedereen staat er unaniem achter. Politiek, clubs en bond hebben voortdurend contact en zijn goed op elkaar afgestemd. De clubs met de spelersraden staan er ook achter. Ja, ik ook. Het thema nu is om dit op een veilige manier te doen, want ook in Duitsland staat de gezondheid echt voorop. Het mag niet ten koste gaan van. De adviezen van het Duitse RIVM worden dan ook nadrukkelijk opgevolgd."

De Bundesliga telt nog negen speelronden en moet in ieder geval voor 1 juli zijn afgerond. Mocht de competitie weer in gang schieten, dan is het plan duidelijk. "Om de drie dagen zullen we dan gaan spelen. Iedereen wordt steeds getest. Nee, in isolatie gaan we niet. Volgende week gaan we trainen met maximaal vier personen en wij als trainers op afstand. Clubs als Leverkusen zijn daar al mee bezig en dat gaat goed. Iedereen heeft uiteraard programma's waar de spelers zich keurig aan houden. We kunnen met hartslagmeters alles meten."

Lees ook: 'Duitsers hebben plan af en hopen vóór juli helemaal klaar te zijn'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020

  3. zondag 31 mei 2020