Ajax wil fans compenseren en schrijft brief aan supporters

4 april 2020, 22:55

Als het aan Ajax ligt, wordt de Eredivisie nog altijd per direct beëindigd. De huidige koploper van de Nederlandse competitie heeft in een ondertekende brief aan de seizoenskaarthouders uitgelegd dat eventuele compensatie mogelijk is. Dit omdat mensen met een seizoenskaart nu verhoudingsgewijs meer betalen voor minder wedstrijden. 

Volgens De Telegraaf zinspeelt de club op een vroegtijdig einde van de competitie. "Wij begrijpen dat dit niet de situatie is waarop u had gehoopt bij de aanschaf van uw seizoenkaart. In overleg met andere Eredivisie-clubs gaan we bekijken hoe we enerzijds alle voetbalfans enigszins tegemoet kunnen komen en anderzijds onze bedrijfstak en Ajax zelf gezond kunnen houden. Voor nu zijn we in afwachting van het definitieve besluit van de KNVB met betrekking tot het al of niet uitspelen van het huidige seizoen. Zodra hier meer duidelijk over is, de gevolgen van deze complexe situatie duidelijker zijn, en er afspraken gemaakt zijn die voor u relevant zijn, delen we dat uiteraard zo snel mogelijk."

De gezondheid staat volgens de club voorop, zeker ten tijde van een crisis zoals tijdens het coronavirus. "De gezondheid van onze spelers, medewerkers en fans staat voorop. Daarnaast is nog verre van duidelijk wanneer clubs weer wedstrijden zouden mogen spelen, omdat als gevolg van de besmettingen de datum telkens wordt opgeschoven."

Aanstaande dinsdag voeren de Eredivisieclubs en de KNVB overleg over het restant van de competitie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen