Corona verpest avontuur Siem de Jong: "Hopen dat het eindigt"

4 april 2020, 17:47

De coronacrisis zorgt ook voor een bijzondere situatie voor Siem de Jong. De middenvelder annex spits maakte recent nog de overstap van Ajax naar FC Cincinnati, maar speelde nog geen wedstrijd door alle perikelen rondom het virus. Het aantal groepstrainingen staat voorlopig op drie en daar lijkt het ook nog even bij te blijven.

Op 10 mei is het de bedoeling dat De Jongs nieuwe werkgever weer samenkomt om te trainen, maar tegenover Het Parool geeft hij toe daar geen rekening mee te houden. "Iedereen zag al de beelden vanuit China en Europa, maar het duurde in de VS even totdat de ernst van het coronavirus doordrong", vertelt hij. De Amerikaanse. lakse instelling is het land duur komen te staan. "Er werd nonchalant over gedaan, nu worden overal strenge maatregelen genomen. Er zijn steden in volledige lockdown." In de VS zijn sinds kort ook de meeste besmettingen geteld.

De laatste wedstrijd van De Jong is zodoende alweer twee maanden geleden. Toen verloor hij met Ajax van FC Groningen (1-0), op 26 januari. "Laten we hopen dat de crisis snel eindigt. Voor nu blijven we gewoon maar binnen. Het wordt heel veel Disneyfilms kijken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen