Rose hekelt buitenstaanders in Engelse salariskwestie

4 april 2020, 16:12

Danny Rose irriteert zich aan het segment rondom het al dan niet inleveren van salaris door Premier League-spelers. De linksback van Tottenham Hotspur, verhuurd aan Newcastle United, stort graag wat geld terug, maar vindt dat buitenstaanders de mond moeten houden.

Dat geeft de verdediger aan in gesprek met de BBC. "Ik vind het bizar dat buitenstaanders denken te kunnen bepalen wat voetballers met hun geld moeten doen." Rose doelt daarmee onder meer op reacties op sociale media, waar meerderen lieten doorschemeren dat voetballers toch meer dan genoeg verdienen om met minder geld genoegen te nemen. Ook de minister van Volksgezondheid riep de spelers donderdag op om een deel van hun salaris af te staan. "Voor mijn gevoel stond ik met de rug tegen de muur."

Lees ook: 'Henderson start noodfonds om Engelse zorg te ondersteunen'

Een dag later werd besloten dat alle PL-spelers maximaal dertig procent afstaan van hun salaris. "We zijn er allemaal op gebrand om te helpen en iets in werking te zetten. Ik kan alleen maar voor mezelf praten. Maar ik heb er geen enkel probleem mee dat een deel van mijn salaris naar de mensen gaat die in de frontlinie staan of naar mensen die door het virus getroffen zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen