Promes blikt terug op 'tornado' tijdens roerige jeugdjaren bij Ajax

Promes blikt terug op 'tornado' tijdens roerige jeugdjaren bij Ajax

4 april 2020 – Quincy Promes is dit seizoen een gewaardeerde kracht bij Ajax, maar vertrok twaalf jaar geleden met trammelant in Amsterdam. De toen zestienjarige jeugdspeler bleek onhandelbaar. Op de website van de club blikt Promes terug op die periode, waar de scheiding van zijn ouders diepe sporen achterliet.

Foute vrienden, een verhuizing en niet de juiste focus zorgde ervoor dat Promes in een 'tornado' belandde. "Daardoor werd ik ook bij Ajax onhandelbaar. Ik geef dat niet schuld van mijn vertrek bij Ajax, maar het had wel invloed. En achteraf gezien heeft het feit dat ik weg ben gestuurd bij Ajax mij op een positieve manier aan het denken gezet", klinkt het op Ajax' website.

Vooral in de D2 kende Promes een mooie periode, met onder meer Stefano Denswil, Ouasim Bouy en Lesley de Sa in het elftal. Sonny Silooy was de trainer van het jeugdteam. Toch dacht Promes dat hij na zijn vertrek uit Amsterdam nooit meer het eerste zou halen. "Toen ik voor het eerst mijn Ajax-shirt aantrok en de ArenA kwam binnenlopen kreeg ik kippenvel. Als ik dan ballenjongens zie, dan denk ik altijd terug aan toen ik daar zelf zat. Hoe zij naar mij kijken, zo keek ik ook naar spelers als Wesley Sneijder en Klaas Jan Huntelaar."

Dankzij periodes bij Go Ahead Eagles, FC Twente, Spartak Moskou en Sevilla, is Promes naar eigen zeggen een ander mens geworden. "Nu ben ik volwassen, heb ik het een plek gegeven en het heeft gelukkig positief uitgepakt. Natuurlijk was ik boos in die tijd, maar Ajacied ben je en blijf je. Iedere keer als ik scoor in de ArenA, dan denk ik: shit, het is gelukt!"

gerelateerd