Sparta hoopt seizoen af te maken: "Volkomen logisch"

Sparta hoopt seizoen af te maken: "Volkomen logisch"

4 april 2020 – Als een van de laatste clubs heeft Sparta zich uitgesproken over het restant van dit seizoen. Het liefst maken de Rotterdammers de competitie. Als dat niet blijkt te kunnen, wil de club wel alvast een uitgewerkt scenario zien. "We snakken naar duidelijkheid."Technisch directeur Henk van Stee werd zaterdag getriggerd door de woorden van Louis van Gaal in het Algemeen Dagblad. Onder voorwaarde dat het RIVM de seinen op groen zet, hoopt de oud-bondscoach dat de Eredivisie-middenmoot ervoor kan zorgen dat de competitie afgerond kan worden.

"Louis heeft helemaal gelijk. Ik kan het moeilijk verdragen, al die clubs die nu lopen te blèren dat de competitie maar onmiddellijk afgelopen moet zijn. Waarom in godsnaam allemaal die eigen belangetjes?", vraagt Van Stee zich af in gesprek met het AD. "We zitten als clubs allemaal in dezelfde ellende, trek dan ook met elkaar op! Waar is de solidariteit, vraag ik me af?"

Sparta schaart zich dan ook achter de KNVB. Mits autoriteiten het toelaten, wil de bond het seizoen afmaken. "Wat kan de KNVB namelijk anders? Niemand weet wat komen gaat met die verschrikkelijke ziekte. Het RIVM niet, de regering niet, dus ook de KNVB niet. Ik vind het volkomen logisch dat de bond nu daarom niet zegt: 'We kappen ermee.' Juist omdat de UEFA nadrukkelijk verzoekt de competities uit te spelen. Daar moeten de clubs maar begrip voor opbrengen. Is het nou echt te veel gevraagd om nog even te wachten met zijn allen?"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020