Arie Haan: "Zo'n Jaap van Dissel mag nooit meer op tv komen"

4 april 2020, 12:55   Bijgewerkt: 4 april 2020, 13:00

Arie Haan maakt van dicht bij mee hoe het coronavirus Spanje in z'n greep houdt. De 71-jarige oud-speler van het gouden Ajax in de jaren zeventig zit in zijn woondplaats Denia gedwongen in quarantaine. Tijdens zijn loopbaan als trainer kreeg hij in China ook al eens te maken met het sars-virus en de vogelgriep.

"Het leven in Spanje is lam gelegd. Ik rijd één keer per week naar de supermarkt hier. Voor de ingang moet je je desinfecteren. Ik draag handschoenen en een mondkapje. Zo ga ik naar binnen en doe mijn boodschappen. Normaal eet ik wat in het stadje of spreek ik af met vrienden. Dat is voorbij", vertelt Haan aan De Telegraaf. "Alles is dicht, er is niemand meer op straat."

Haan, die Chinese partner heeft, verbaast zich zeer over wat in Nederland gebeurt. "Zo'n Jaap van Dissel van het RIVM mag nooit meer op tv komen. Als ik die man hoor vertellen dat mondkapjes niet belangrijk zijn. Hoe kun je dat verklaren? Ik heb in China de vogelgriep en het sars-virus meegemaakt. Dat is bedwongen. Waarom denk je dat heel China met mondkapjes loopt? Waarom denk je dat delen van Duitsland, Tsjechië en andere landen ze nu verplicht stellen?"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen