'Henderson start noodfonds om Engelse zorg te ondersteunen'

'Henderson start noodfonds om Engelse zorg te ondersteunen'

4 april 2020 – Jordan Henderson werkt aan een noodfonds voor de Engelse gezondheidszorg. De aanvoerder van Liverpool vindt veel steun bij zijn collega's uit de Premier League. Het is de bedoeling om miljoenen ponden in het fonds te pompen. Henderson geeft daarmee extra gehoor aan de oproep van Matt Hancock, de Britse minister van Volksgezondheid.

Hancock vindt dat voetballers als miljonairs wel een steentje bij kunnen dragen aan de coronacrisis. Hij riep spelers op om massaal salaris in te leveren, wat ook in de grote competities van Spanje, Italië en Duitsland gebeurt. Daartoe zijn de spelers ook bereid, zo bleek vrijdag. Zij staan dertig procent van hun salaris af en komt er een fonds om de lagere divisies te helpen.

Lees ook: Engelse minister roept PL-spelers op om salaris in te leveren

Daarbij komt het noodfonds voor de zorg, meldt The Guardian. Dat is gebeurd op initiatief van Henderson. De ploeggenoot van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum zocht contact met de andere aanvoerders uit de Premier League. Zijn voorstel om de zorg te ondersteunen zou goed zijn ontvangen.

gerelateerd