Gisteren gemist: Flick blijft bij Bayern, Duitse clubs in problemen

Gisteren gemist: Flick blijft bij Bayern, Duitse clubs in problemen

4 april 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 3 april.Bayern München legt coach Flick vast tot en met 2023
Hansi Flick is definitief de nieuwe trainer van Bayern München. De oefenmeester was officieel voor de rest van dit seizoen aangesteld, maar presteerde zo goed, dat hij blijvend het vertrouwen heeft gekregen. De oefenmeester heeft een verbintenis getekend tot en met de zomer van 2023. Daarmee is er duidelijkheid over de trainerspositie in München voor komend seizoen. Flick kijkt uit naar zijn 'nieuwe' uitdaging.

'Voor een derde van de Duitse clubs dreigt faillissement'
Een flink aantal Duitse profclubs dreigt dit seizoen om te vallen als gevolg van de huidige coronacrisis. Ruim eenderde van alle clubs in de (2.)Bundesliga kampt met grote financiële problemen, waarvan zeven clubs van het tweede niveau zelfs op zeer korte termijn al in nood kunnen komen. Een faillissement dreigt dit seizoen nog voor hen.

'Wijnaldum in wachtkamer bij Liverpool door coronacrisis'
Georginio Wijnaldum zal voorlopig toch nog niet zijn handtekening zetten onder een nieuwe verbintenis bij Liverpool. De middenvelder was naar verluidt al heel dicht bij een nieuw tweejarig contract, maar door de coronacrisis heeft The Reds voorlopig alle onderhandelingen in de ijskast gezet. Ook de Nederlander moet wachten.

Vooraanstaand FIFA-lid D'Hooghe: "Houding Pro League juist"
Als het aan Michel D'Hooghe, voorzitter van de medische commissie van de FIFA ligt, wordt er dit seizoen niet meer gespeeld. Hoewel de UEFA er alles aan doet om de competities alsnog vol te maken, heeft de Belg zich in duidelijke woorden uitgelaten: er moet niet meer gespeeld worden. "De houding van de Pro League is de enige juiste houding." Ook Schotland zou dit seizoen niet meer willen voetballen

Serie A volgt Europese landen en schrapt duels tot nader orde
De Serie A heeft de competitie in navolging van veel andere Europese landen voorlopig tot nader orde gestaakt vanwege de coronacrisis. De Italianen zouden officieel eind mei alweer de competities hervatten, maar dat is definitief van de baan. Dat hebben de clubs vrijdag onderling besloten in een gezamenlijk overleg.

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020