FIFA stelt voor om alle internationale wedstrijden te schrappen

FIFA stelt voor om alle internationale wedstrijden te schrappen

3 april 2020 – De FIFA heeft voorgesteld om de al uitgestelde play-offs voor het EK Voetbal 2020/2021 opnieuw uit te stellen. Alle internationale wedstrijden die stonden gepland voor de maand juni 2020, worden wat de voetbalorganisatie betreft geschrapt. Het EK werd eerder al verplaatst, toch stonden er nog enkele duels gepland voor juni, maar die gaan dus zeer vermoedelijk niet meer door.Dat heeft de FIFA bekend gemaakt in een werkgroep. Ook verwacht de FIFA de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022 te moeten herzien. In diverse continenten stonden de eerste kwalificatieduels voor dat toernooi namelijk al gepland. Daarbij zijn de gezondheid en veiligheid de belangrijkste pijlers. Om dat in goede banen te leiden, is een werkgroep opgericht.

In het vrouwenvoetbal zijn ook diverse agenda's aanpast naar aanleiding van de veranderingen van het coronavirus. Niet alleen wordt het schema veranderd op basis van het uitstellen van de Olympische Spelen, ook voor veel jeugdploegen verandert er het een en ander. Een O21- en O17-toernooi voor augustus en november is bijvoorbeeld uitgesteld.

Dit zijn de teams die nog strijden om een EK-ticket:
Bulgarije, Israël, Roemenië, Hongarije, IJsland, Bosnië, Slowakije, Ierland, Noord-Ierland, Schotland, Noorwegen, Servië, Georgië, Noord-Macedonië, Kosovo en Wit-Rusland.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020