'Ook Schotland stopt: Celtic wordt benoemd tot kampioen'

'Ook Schotland stopt: Celtic wordt benoemd tot kampioen'

3 april 2020 – Schotland gaat in navolging van België de competitie zeer vermoedelijk niet meer uitspelen. Koploper Celtic – dat tien verliespunten voorstaat op achtervolger Rangers – wordt uitgeroepen tot kampioen en ook de Europese tickets worden al verdeeld op basis van de huidige eindstand. Cashflow-problemen zijn de aanleiding om de knoop door te hakken.Dat schrijft het doorgaans betrouwbare The Telegraph althans. Celtic zou daarmee de negende titel op rij winnen, als de Scottish Premiership (SPFL) inderdaad wordt stopgezet. Omdat veel clubs met financiële problemen kampen (Hearts, Dundee United en Celtic vroegen deels al steun bij de overheid voor de salarissen), moet er snel duidelijkheid komen over de rest van dit seizoen. Daardoor is besloten om er voortijdig een streep doorheen te zetten.

Lees ook: 'CL- en EL-tickets in gevaar bij vroegtijdig stoppen van competitie'

Er zal niemand degraderen dit seizoen en de competitie wordt niet meer uitgespeeld, waardoor er niemand zal degraderen. Ook wordt er rekening meegehouden dat er later begonnen wordt volgend seizoen, waardoor de winterstop zal worden geschrapt.

De Belgische competitie heeft eveneens aangegeven de stekker uit dit seizoen te willen trekken en ook in Nederland wordt dit een steeds serieuzer scenario. De UEFA probeert echter met diverse maatregelen alsnog alle belangrijke competities uit te spelen, om zo financiële schade te voorkomen. Wel heeft de UEFA laten weten dat het gevolgen kan hebben voor de verdeling van Europese tickets.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020