'Voor een derde van de Duitse clubs dreigt faillissement'

'Voor een derde van de Duitse clubs dreigt faillissement'

3 april 2020 – Een flink aantal Duitse profclubs dreigt dit seizoen om te vallen als gevolg van de huidige coronacrisis. Ruim eenderde van alle clubs in de (2.)Bundesliga kampt met grote financiële problemen, waarvan zeven clubs van het tweede niveau zelfs op zeer korte termijn al in nood kunnen komen. Een faillissement dreigt dit seizoen nog voor hen.Dat schrijft het doorgaans goed ingevoerde Kicker althans. Als er voor eind mei inderdaad niet meer gespeeld wordt – en dat is wel de verwachting – kan het doek zomaar vallen voor zeven clubs uit de 2.Bundesliga. Dat zou vooral te maken hebben met het directe gemis van de tv-gelden, die niet uitbetaald worden omdat er niet gespeeld wordt. Dat is anders dan in Nederland, waar het gehele pakket al op voorhand werd vastgelegd. 

In totaal kunnen vier clubs dit seizoen uit de Bundesliga al in de problemen komen. Voor hen dreigt net als voor zeven clubs van het tweede niveau het faillissement als er niet meer gevoetbald wordt dit seizoen. Het doel is om het seizoen wel vol te maken in de Europese competities, maar zeker is het allerminst. Daarmee dreigen er dus grote financiële gevolgen voor de Duitse voetbalclubs. 

Lees ook: Bundesliga langer stil: doel is vóór 30 juni uitspelen zonder fans

De Duitse topclubs deden voor de vele financiële problemen al een enorm mooi gebaar van solidariteit: Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig en Bayer Leverkusen – alle vier uitkomend in de Champions League dit seizoen – stelden een geldpot beschikbaar, waar andere betaald voetbalclubs in Duitsland gebruik van kunnen maken, mochten ze in de problemen komen. Dat lijkt dus het geval, ook met diens hulp is het de vraag wie het overleven en wie niet.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020