Vooraanstaand FIFA-lid D'Hooghe: "Houding Pro League juist"

Vooraanstaand FIFA-lid D'Hooghe: "Houding Pro League juist"

3 april 2020 – Als het aan Michel D'Hooghe, voorzitter van de medische commissie van de FIFA ligt, wordt er dit seizoen niet meer gespeeld. Hoewel de UEFA er alles aan doet om de competities alsnog vol te maken, heeft de Belg zich in duidelijke woorden uitgelaten: er moet niet meer gespeeld worden. "De houding van de Pro League is de enige juiste houding."Dat vertelt hij tegenover Sporza. "In mijn lange loopbaan in de internationale voetbalsport heb ik vaak meegemaakt dat er een soort weegschaal bestaat met aan de ene kant gezondheid en wetenschap en aan de aan de andere kant economie", begint hij zijn verhaal. "Heel vaak helde de weegschaal over naar de kant van de economie. Als er nu één moment is waarop die weegschaal moet overhellen naar de wetenschap en de gezondheid van de mensen, dan is het toch op dit moment?!", vraagt hij zich hardop af.

Lees ook: UEFA: "De Belgen riskeren deelname aan toernooien"

In België was men het met D'Hooghe eens en werd de Jupiler Pro League afgeblazen, al is dat nog niet helemaal officieel. Met name omdat de UEFA dat vooralsnog wil voorkomen. Desondanks neemt het voorname FIFA-lid geen blad voor de mond. "De gezondheid van onze sportmensen en –kijkers moet de absolute prioriteit zijn. Welke ook de economische argumenten zijn", vindt hij.

De Belgische competitie heeft aangegeven de stekker uit dit seizoen te willen trekken en ook in Nederland wordt dit een steeds serieuzer scenario. De UEFA probeert echter met diverse maatregelen alsnog alle belangrijke competities uit te spelen, om zo financiële schade te voorkomen. Dat is volgens D'Hooghe dus medisch gezien onjuist. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020