Flick blij met vertrouwen van Bayern, Kahn heeft veel vertrouwen

Flick blij met vertrouwen van Bayern, Kahn heeft veel vertrouwen

3 april 2020 – Bayern München-trainer Hansi Flick is blij met het vertrouwen van de clubleiding. De oefenmeester zette vrijdag een handtekening onder de verbintenis die hem tot en met 2023 bij de Bundesliga-club houdt. "Ik weet zeker dat we samen veel kunnen bereiken."Dat vertelt hij op het clubkanaal van Der Rekordmeister. "Ik kijk ernaar uit om de komende jaren samen met mijn coachingstaf het team aan te pakken", vertelt hij. "De gesprekken met Karl-Heinz Rummenigge, Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic waren erg goed en werden gekenmerkt door een groot wederzijds vertrouwen. Samen hebben we de koers voor de komende jaren bepaald." Daar zal Flick dus een belangrijk onderdeel van uitmaken.

Lees ook: Bayern München legt coach Flick vast tot en met 2023

Ook clubicoon Kahn was blij met het contactnieuws dat vrijdag naar buiten kwam. "Voor FC Bayern München is het belangrijk dat een coach ook de filosofie van de club begrijpt. Hansi was eerst speler bij Bayern, toen was hij assistent-coach. Nu is hij definitief de hoofdtrainer. Dat is de juiste weg. Hansi kent de mentaliteit van de club, hij weet dat FC Bayern maximaal succes verwacht. Ik ben blij dat we de komende jaren samen met hem ons idee van club- en spelcultuur kunnen ontwikkelen."

Flick werkte als hoofdcoach van 1899 Hoffenheim en was eerder onder andere assistent van Giovanni Trapattoni. Ook was hij assistent van de nationale ploeg van Duitsland, onder andere op het succesvolle WK van 2014. In de tussentijd werkte hij als algemeen directeur van 1899 Hoffenheim, alvorens hij werd aangesteld als assistent-coach van Bayern München afgelopen zomer. Als voetballer kwam hij tot iets meer dan honderd optredens voor Bayern München.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020