Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Diks teruggekomen uit 'donkere periode' na zware knieblessure

Diks teruggekomen uit 'donkere periode' na zware knieblessure

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

3 april 2020 – Kevin Diks (op archiefbeeld) heeft een moeilijke periode als voetballer achter de rug. De verdediger, inmiddels actief bij het Deense Aarhus GF, kampte na zijn vertrek bij Feyenoord met een zware knieblessure, die hem bijna anderhalf jaar voor langere periodes aan de kant heeft gehouden. "Het was een donkere periode", blikt Diks terug.

Tegenover VTBL vertelt hij zijn verhaal. "Mijn blessure heeft heel lang aangehouden", vertelt Diks, die op de training bij Fiorentina voor het eerst wat voelde. "Ik wist niet wat het was, ik dacht: 'het jaar is voor bij, dit is mijn knieband'. Ik kon mijn been niet buigen." Toch ging het beter en in de winterstop besloot Diks – wie Feyenoord overwoog om te kopen, nadat ze hem hadden gehuurd - te vertrekken naar Empoli, dat hem voor anderhalf jaar huurde van eigenaar Fiorentina.

Ook daar kampte hij met dezelfde vervelende blessure, werd nooit helemaal fit en ging uiteindelijk in Antwerpen onder het mes. "Mentaal was het lastig, maar met behulp van een mental coach gaat het stukken beter", zei hij. In de zomer besloot hij na een half jaar alweer te vertrekken bij Empoli, omdat Aarhus hem wilde huren. Nadat hij daar helemaal herstelde van zijn kwetsuur, kwam hij weer in beeld voor speelminuten. "Ik ben hier heel tevreden. Het ging eindelijk de goede kant op", aldus Diks, die een tijdje in de basis stond. "Ik had mijn ritme te pakken en stond in de basis. Maar toen kwam de coronacrisis."

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd