Bayern München legt coach Flick vast tot en met 2023

Bayern München legt coach Flick vast tot en met 2023

3 april 2020 – Hansi Flick is definitief de nieuwe trainer van Bayern München. De oefenmeester was officieel voor de rest van dit seizoen aangesteld, maar presteerde zo goed, dat hij blijvend het vertrouwen heeft gekregen. De oefenmeester heeft een verbintenis getekend tot en met de zomer van 2023. Daarmee is er duidelijkheid over de trainerspositie in München voor komend seizoen."FC Bayern is erg blij met het werk van Hansi Flick", verduidelijk voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. "Het team heeft zich onder hem heel goed ontwikkeld en speelt aantrekkelijk voetbal, wat ook terug te zien is in de resultaten. We zijn de enige Duitse club die nog steeds vertegenwoordigd is in alle drie de competities (Champions League, red.). Ik hou ook van de manier waarop hij het team leidt, zijn menselijke kwaliteiten zijn overtuigend, zijn empathie spreekt voor hem. FC Bayern vertrouwt Hansi Flick en we zijn ervan overtuigd dat we in de toekomst onze doelen met hem zullen blijven bereiken."

Heel lang waren er diverse geruchten over dat Bayern een nieuwe externe trainer wilde aanstellen. Ajax-coach Erik ten Hag werd genoemd, net als Thomas Tuchel, maar Flick – die eerst als assistent werkte bij Der Recordmeister – krijgt uiteindelijk 'gewoon' het vertrouwen bij Bayern. Hij ging feilloos door in de Champions League en bracht zijn elftal aan kop in de Bundesliga, ook is hij nog altijd in de race voor de DFB-Pokal. 

Flick werkte als hoofdcoach van 1899 Hoffenheim en was eerder onder andere assistent van Giovanni Trapattoni. Ook was hij assistent van de nationale ploeg van Duitsland, onder andere op het succesvolle WK van 2014. In de tussentijd werkte hij als algemeen directeur van 1899 Hoffenheim, alvorens hij werd aangesteld als assistent-coach van Bayern München afgelopen zomer. Als voetballer kwam hij tot iets meer dan honderd optredens voor Bayern München.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020