Geen vervolging Roda-fans voor verwijderen van Garcia de la Vega

3 april 2020, 14:47

De groep supporters die Mauricio Garcia de la Vega het Roda JC-stadion uitwerkten, ontlopen een straf van het Openbaar Ministerie. Het OM besloot niemand te vervolgen, omdat niet is gebleken dat er sprake was van bedreiging aan het adres van de verbannen Mexicaan. De voormalig beoogd eigenaar van Roda kan nog in beroep tegen het oordeel.

Ook deed Garcia de la Vega aangifte van het 'tegen zijn wil door fans verwijderd worden' uit het Parkstad Limburg Stadion. "Het Openbaar Ministerie kan zich voorstellen dat hij zich gedwongen voelde het stadion te verlaten en dit als bedreigend heeft ervaren. Diezelfde fans beschermden hem echter ook tegen de (agressief ogende) supporters die buiten het stadion stonden", laat een OM-woordvoerder weten aan De Limburger.

De la Vega: "Ik voelde me onveilig

Tevens kan een hele groep niet verantwoordelijk worden gehouden voor de gebeurtenissen in september. Om bewijs op tafel te krijgen, moet precies worden vastgesteld wat de rol per individu is geweest. "Als het Openbaar Ministerie de kans van slagen van dit onderzoek afzet tegen de aard van de gedraging van de groep en die plaatsen in de context van de gehele situatie, is strafrechtelijk optreden niet opportuun. Daar komt bij dat een dergelijk onderzoek een grote belasting op de schaarse beschikbare politiecapaciteit legt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen